A więc mam do was kilka pytań, od dwóch tygodni posiadam 7 krewetek RC i 3 kiryski karłowate (planuję dokupić im kilka kolegów, by było im razniej

ph - 7.8
gh - >7 >125 (mam test z jbl i nie wiem jak interpretować ten zapis)
kh - 6
no3 - 10
no2 - 0
ci - 0
temp. - 26 stopni
powinnam coś obniżyć, czy podwyższyć? Jeśli tak, proszę napiszcie jak

Może jeszcze parę szczegółów dotyczących akwa.
Przedwczoraj robiłam mini restart (zmiana podłoża i aranżacji) jednak 70% wody dałam starej oraz włączyłam filtr którego już używałam, więc po kilku godzinach wpuściłam krewetki i kiryski.
Podmianki wody robię co półtorej tygodnia ,podmieniam ok. 30-40%, a woda stoi 3 dni.
W akwarium jest 1 korzeń oraz 1 kamień, zapodział się też mech, który dostałam w gratisie w zoologicznym

Dokarmiam je pałeczkami Caridina nano sticks z Tropica'a, jednak planuję jeszcze dokupić jakąś przekąskę dla nich.

Wczoraj znalazłam jedną wylinkę, może wszystko idzie w dobrym kierunku?
Wracając do tematu młodych, kilka krewetek ma siodełko, a 2 mają już wyprodukowane jajeczka, jednak jeszcze nie zapłodnione

Mam jeszcze pytanie o filtr, posiadam filtr wewnętrzny z takim 'kranikiem' i gąbką, jednak kiedyś odłączył mi się on od prądu, a wtedy zauważyłam że krewecie stały się odrobinę bardziej aktywne, zaczeły zasuwać w kolumnie wody, więc mam wątpliwości, czy mój filtr ma odpowiednią cyrkulację. Aktualnie ustawiłam na bąbelki powietrza z poruszaniem się tafli wody, ale zastanawiam się czy kreweciom nie żyło by się lepiej, gdybym ustawiła filtr tak, by tylko poruszał taflą. Nie chcę testować na nich, więc może wy mi poradzicie?
Chciałabym zapewnić moim kreweciom i kiryskom jak najlepsze warunki do egzystencji, więc jestem otwarta na porady, jak im je załatwić

Pozdrawiam