Skrypt forum został zaktualizowany. W przypadku problemów z logowaniem prosimy o skorzystanie z opcji Nie pamiętam hasła.

Komputer-sterownik do pH

Jak to działa? Po co? Jak dobrać? Jaki producent?

Moderator: Administracja

Jedzosław
Posty: 46
Rejestracja: 07 kwie 2022, 20:59
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Mielec
Akwarium: 390

Re: Komputer-sterownik do pH

Post autor: Jedzosław »

Sterownik jest połączony przez WIFI z komputerem . Nie wiem czy to lepiej bo więcej z nim zachodu,ale przynajmniej nie muszę w ciasnej szafce 8-( z kablami klikać . A sam sterownik monitorek ma malutki ale wszystko widać wyraźnie. To tak po krótce
Awatar użytkownika
mazmaciek
Mecenas
Posty: 887
Rejestracja: 20 mar 2018, 1:00
Imię: Maciek
Lokalizacja: okolice Leżajska
Akwarium: 180+75+3
Płeć:
Wiek: 41

Re: Komputer-sterownik do pH

Post autor: mazmaciek »

A on steruje elektrozaworem?
Jedzosław
Posty: 46
Rejestracja: 07 kwie 2022, 20:59
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Mielec
Akwarium: 390

Re: Komputer-sterownik do pH

Post autor: Jedzosław »

Tak. Steruje . Na końcu kabla zasilającego jest zasilacz z wtyczką na do prądu i gniazdem do elektrozaworu.
ifefife
Posty: 11
Rejestracja: 25 maja 2022, 11:07
Imię: Franek
Akwarium: Duże

Re: Komputer-sterownik do pH

Post autor: ifefife »

Najwązniejsze żeby ten czujnik był dobrze skalibrowany i pokazywał idealnei tyle pH ile ma w rzeczywistości.
Jedzosław
Posty: 46
Rejestracja: 07 kwie 2022, 20:59
Imię: Andrzej
Lokalizacja: Mielec
Akwarium: 390

Re: Komputer-sterownik do pH

Post autor: Jedzosław »

Wiesz..... dla mnie to nie takie ważne :-) .. 0.1 + - jakie to ma znaczenie. Byle równo trzymał.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprzęt”