Skrypt forum został zaktualizowany. W przypadku problemów z logowaniem prosimy o skorzystanie z opcji Nie pamiętam hasła.

Najtrudniejsza gra na świecie

Tu możesz pisać na każdy temat, ale zgodnie z regulaminem :)

Moderator: Administracja

Awatar użytkownika
comatose
Imię: ---
Post autor: comatose »

jak tam ludziska gra idzie? :mrgreen: rozumiem, że już nikt na nią nerwów nie traci? :zakryta:
nie daj się zwieść pozorom http://www.youtube.com/watch?v=iTEi_PlFEWU/
anjexosdefrgos
Imię: anjexosd
Akwarium: efrgos

Re: Najtrudniejsza gra na świecie

Post autor: anjexosdefrgos »

to nie było trudne)
anjexosdefrgos
Imię: anjexosd
Akwarium: efrgos

Post autor: anjexosdefrgos »

Witam. Cóż, wszystko zależy od osoby. Dla kogoś Dark Souls to lekka gra, a dla kogoś RTS. Powinien odnieść się do jakiegoś rodzaju statystyk lub inforamatsionnyh stron ale tylko na grach konkretnie, itp. To wszystko jest bardzo subiektywne w każdym razie. Coś w stylu.

wykasowałem linka -K2
Faily1970
Imię: Patricia
Akwarium: none

Post autor: Faily1970 »

Dokładnie tak, jak piszesz – subiektywizm to tutaj klucz. Każdy ma inne "skille" i preferencje. Jeden przejdzie Dark Souls z zamkniętymi oczami, ale przy StarCraftcie dostanie szału, bo nie ogarnia zarządzania bazą w szybkim tempie, a dla kogoś innego będzie odwrotnie.

Moim zdaniem, żeby to w miarę obiektywnie ująć, trzeba by patrzeć na kilka aspektów:

Mechanika: Czy gra wybacza błędy, czy kara za każdy ruch?

Tempo: Czy wymaga szybkiego refleksu, czy raczej dłuższego planowania i myślenia strategicznego?

Próg wejścia: Ile godzin trzeba "przesiedzieć", żeby zacząć czuć, o co w ogóle chodzi.

Fajnie byłoby stworzyć jakiś zestawienie na bazie statystyk graczy (np. procent ukończenia gry na Steamie albo średni czas potrzebny do przejścia), bo wtedy zamiast "mi się wydaje", mamy twarde dane. Ale z drugiej strony – gra ma bawić, a nie być wyścigiem zbrojeń. Najlepiej po prostu znaleźć gatunek, który daje największą frajdę, a poziom trudności zawsze można jakoś "obejść" praktyką.

Usunąłem linka - K2
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rozmowy z sensem i bez ”