Moderator: Administracja
Zmierz jakie masz KH w kranie i będzie wiadomoGuti pisze:Co z ph?
Ale pomocGreek pisze:Zmierz jakie masz KH w kranie i będzie wiadomoGuti pisze:Co z ph?
O pyszczakach mam tylko podstawową wiedzę, więc sądzę że to dobrze, że nie próbuję Ci mieszać w tej materii. Proszę, nie obrażaj się o to, bo nie każdy musi mieć szeroką wiedzę w każdym temacieGuti pisze:Ale pomoc
I ja doskonale wiem o co Ci chodziło, tylko żeby określić co Ci będzie potrzebne najpierw musisz powiedzieć:Guti pisze:mi chodziło o wpływ kamieni, roślinek i podanie najlepszego sposobu utrzymania równowagi w akwarium. (grys koralowy? soda oczyszczona?, koneicznosc posiadania kamieni zwiększajace PH?)
Wierz mi, że wiem o co pytam i dlaczegoGuti pisze:Jakie KH w wodzie jest
Prosze Cię, żadnego obrażania, musiałbyś się bardziej postaraćGreek pisze:Proszę, nie obrażaj się o to, bo nie każdy musi mieć szeroką wiedzę w każdym temacie
Jeżeli już masz kubełek to spoko możesz go wykorzystać. Choć ja bym proponował zakupić pompę Atman AT 305 i załatwić sprawę filtrem kasetowym filtracje mechaniczną i biologiczną w jednym. Zajmie miejsca tyle co głowica Aquael 1000 z gąbką a o wiele lepsza wydajnośc filtracji.Mam 200l 100x40x45, filtr eheim 2224
Anubiasy jak najbardziej możesz zostawić. To juz jest rzecz gustu i o tym sie nie dyskutuje. Możesz trafić na pyszczaki które nie podarują zielonego i zjedzą Korzenie to zalezy jakie. Można ładnie zaaranżować i to też z korzeniem w tle. W Malawi sporadycznie można napotkać drewno.Wiem, ze bedziecie anty, ale kilka anubiasow chcialbym zostawic, korzenie pewnie juz bez sensu
Piasek kupilem kreslera cchcialem sprawdzic jak wyglada. Dalem na zwirek, ale momentalnie glonojad wymieszal i pewnie zwirek odpada
Bardzo dobrySpienione pcv to dobry wybor na dno pod kamienie?
Weź pod uwagę, że to tak naprawdę te same kolory Ja bym dorzucił kolorku zamiast Yellowków. Wziałbym pod uwagę Iodotropheus sprengerae. To na prawdę piękna ryba. Pamiętaj kupuj ryby ze sprawdzonego źródła a nie rozczarujesz się.Rybki yellowy i salousi